Als je nog niet in Mexico geweest bent, raad ik het je ten zeerste aan. Het heeft heel wat troeven: de natuurlijke schoonheid, de cultuur en de geschiedenis, en zelfs het eten. Maar er is één ding waardoor ik elk jaar terug wil – de peyote trip. Deze psychedelische drug is alleen in Mexico legaal als entheogeen, wat “goddelijk in zichzelf opwekken” of “god in jezelf” betekent De Azteken gebruikten deze kruidige cactus voor religieuze doeleinden lang voordat Columbus voet op Amerikaanse bodem zette; ze geloofden dat het hen naar andere werelden zou leiden waar ze hun goden en godinnen zouden vinden. Tegenwoordig gebruiken Mexicanen peyote nog steeds zowel recreatief als religieus omdat het waarvan gezegd wordt dat het mensen in contact brengt met hun ware zelf en hen helpt hun weg te vinden.

De geschiedenis van peyote

De geschiedenis van peyote is lang en verhalend. Deze psychedelische drug wordt al eeuwenlang door verschillende culturen gebruikt, en de effecten ervan worden ook nu nog bestudeerd. Peyote is een psychoactieve cactus die de chemische stof mescaline bevat, die de hallucinogene effecten veroorzaakt. De Azteken waren enkele van de eersten die dit middel voor religieuze doeleinden gebruikten, en ze geloofden dat het hen naar andere werelden zou leiden waar ze hun goden en godinnen zouden vinden. Vandaag de dag gebruiken Mexicanen peyote nog steeds zowel recreatief als religieus omdat het mensen in contact zou brengen met hun ware zelf en hen zou helpen hun weg te vinden.

Ondanks de lange geschiedenis ervan is er nog steeds veel dat we niet weten over peyote. Zo zijn wetenschappers nog steeds bezig de perfecte dosering voor dit psychedelische middel te ontdekken. Er zijn talloze studies over peyote gedaan, maar ze zijn het niet allemaal met elkaar eens over hoeveel ingenomen moet worden om het meeste uit de hallucinogene effecten te halen. Toch worden er elk jaar meer studies gedaan omdat steeds meer mensen naar het middel grijpen als geneesmiddel.

Hoewel wetenschappelijk bewijs ontbreekt als het om doseringen gaat, is er genoeg onderzoek dat de verschillende voordelen van het gebruik van peyote bewijst. Eén studie vond dat mescaline de symptomen van obsessieve compulsieve stoornis (OCD) kan verminderen zonder schade of ongewenste bijwerkingen te veroorzaken. De hoofdonderzoeker stelde dat “de missie van de psychedelische psychotherapie in de jaren ’90 is om van deze middelen een hulpmiddel te maken dat beschikbaar is in een medische omgeving,” en peyote kan dat hulpmiddel zijn als het gaat om OCD.

Andere studies hebben ontdekt dat peyote gebruikt kan worden als antidepressivum, bij verslavingsbehandeling, en zelfs bij autisme. Naast al deze voordelen waren er ook veel mensen die verklaarden dat hun leven veranderd was toen ze mescaline gebruikten. Een man zei “Ik voel me meer bewust van mezelf, wat ik hier op aarde doe…wat is mijn doel?” Deze welsprekende reactie is bewijs genoeg dat de voordelen van het gebruik van deze drug overvloedig zijn.

De effecten van peyote

Van peyote wordt soms gezegd dat de psychedelische effecten veel sterker zijn dan die van de gewone LSD of paddo’s. Het lichamelijke effect is een intense stimulatie die verscheidene uren kan aanhouden; peyote verhoogt de bloeddruk en de hartslag, waardoor de consument zich soms heet en zweterig voelt. Het veroorzaakt ook misselijkheid tijdens het begin van de trip voordat je enige beelden ziet, maar het is tenslotte maar tijdelijk dus ik denk dat men er wel tegen kan. Het belangrijkste deel moet nog komen – je begint dingen te zien als kleursporen achter bewegende voorwerpen, vreemde patronen op muren en plafonds, morphing kleuren… Alles vergezeld van vreemde gevoelens die je aan het lachen of huilen maken. Het beste is dat je geen overdosis van peyote kunt nemen. Het doet geen pijn aan je maag en het is het enige psychedelicum dat ik geprobeerd heb dat me niet wanhopig hongerig maakt voor, tijdens of na de trip (meestal heb ik zin om een paard te eten na alle andere trips).

Peyote trips in Mexico

Peyote trips in Mexico zijn een populaire manier om de effecten van de drug te ervaren. Mexicanen gebruiken al eeuwenlang peyote, en het land is de thuisbasis van enkele van de beroemdste peyote ceremonies. Deze ceremonies worden ook vandaag nog gehouden, en ze bieden de mensen een manier om contact te maken met hun religie en cultuur.

Peyote reizen kunnen ook recreatief ondernomen worden, en Mexico is een populaire bestemming voor dit soort reizen. Het land biedt een verscheidenheid aan omgevingen en ervaringen die voor een gedenkwaardige reis kunnen zorgen. Van de stranden van Tulum tot de woestijnen van Chihuahua, er zijn in Mexico genoeg plaatsen om van een peyote reis te genieten. Behalve van de reis zelf kunnen toeristen ook genieten van de Mexicaanse keuken en de cultuur van de plaatselijke bevolking.

Peyote reizen in Mexico zijn buiten het land niet algemeen bekend, maar dit is een kans voor iedereen om van een geweldige gelegenheid gebruik te maken. Een peyote reis in Mexico is een kans om kennis te maken met een drug die al eeuwenlang gebruikt wordt en die grote mogelijkheden in de geneeskunde biedt. Nu dit soort reizen zich nog maar net beginnen te verspreiden, is er geen betere tijd dan nu.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen