Baobab Alley is een plaats die niet bestaat. Het staat op geen enkele kaart en het kost wat moeite om het te vinden, maar je zult blij zijn dat je het gedaan hebt. Er zijn veel redenen waarom je Baobab steegje, madagascar zou moeten bezoeken.

Magische bomen

De laan of steeg van Boabab is een groep bomen langs de onverharde weg tussen Morondava en Belon’i Tsiribihina in het westen van Madagaskar. Op 30 meter hoogte zouden de enorme, buitenaardse bomen volgens de lokale bevolking heilig zijn.

De baobabbomen , plaatselijk bekend als renala (Malagasy voor “moeder van het bos”), zijn tot 2800 jaar oud. Ze zijn een erfenis van de dichte tropische bossen die ooit op Madagaskar bloeiden. De bomen torenden oorspronkelijk niet geïsoleerd uit boven het kale landschap van struikgewas, maar stonden in dicht bos. In de loop der jaren, toen de bevolking van het land groeide, werden de bossen gekapt voor landbouw, waardoor alleen de baobabbomen overbleven, die de lokale bevolking zowel voor zichzelf als voor hun waarde als voedselbron en bouwmateriaal heeft bewaard.

Baobab Amoureux

Ongeveer 7 km (4,3 mijl) naar het noordwesten zijn de Baobab Amoureux, twee opmerkelijke Adansonia za- bomen – ook een endemische baobab-soort – die tijdens hun groei naar elkaar zijn verdraaid. Volgens de legende zijn deze twee baobabs door de eeuwen heen samengekomen en samen gegroeid. Baobabs kwamen terecht op een onmogelijke liefde tussen een jonge man en een jonge vrouw uit het nabijgelegen dorp. Beide jongeren hadden al een aangewezen partner en moesten apart trouwen in hun respectievelijke dorpen. Het onmogelijke paar droomde echter van een leven en een kind samen en vroeg de hulp van hun god. Beide baobabs zijn geboren en wonen daar nu voor de eeuwigheid als één zoals het stel altijd heeft gewild.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen