Bij een single reis boek je alleen, maar reis je toch samen met een groep gelijkgestemden. Je sluit je aan bij een groep mensen die je voor vertrek nog niet kent. Wel krijg je natuurlijk de kans om vooraf kennis te maken met je reisgenoten door middel van een WhatsApp groep. Veel groepen spreken voor vertrek samen af om alvast kennis te maken. Doordat een groot deel alleen reist en ook niemand anders kent, is vooraf kennismaken een belangrijk onderdeel van je voorpret.

Definitie van een singlereis

Elke reisorganisatie kijkt anders naar het begrip singlereis. Soms is het een verplichting om single te zijn, meestal maakt het niet uit of je wel of niet single bent. Het woord singlereis geeft vooral aan dat een groot deel van de mensen die meegaan zelf solo geboekt hebben en niet samenreizen met een vriend of vriendin. Dat maakt het makkelijk om contact te leggen met de anderen in je groep.

Alleen reizen eng?

Een beetje. Natuurlijk is het spannend om je in een groep mensen te begeven die je niet kent. Aan de andere kant: als je begint met studeren of een nieuwe baan hebt ken je je collega’s ook niet in het begin.

 Alleen reizen is natuurlijk wel even spannend. We raden je altijd aan om het volgende te bedenken:

  • Je bent niet alleen. Net als jij vindt het overgrote deel het echt wel even spannend.
  • Het ijs is snel gebroken. Iedereen kiest voor dezelfde reis, dus dat heb je alvast gemeen.
  • Je kunt vooraf kennismaken, maak daar ook gebruik van.
  • Bijna iedereen vertrekt met nieuwe vrienden. Je maakt samen heel wat mee tijdens een vakantie, waardoor je elkaar ook goed leert kennen tijdens een vakantie.

Waar naartoe op singlereis?

Veel hangt af van waar je naartoe wilt natuurlijk. Ben je een echte zonaanbidder? Wil je een verre singlereis maken? Of, wil je er gewoon even tussenuit? Er is volop keuze als het gaat om mooie reizen, of je nu wilt genieten op een tropisch eiland of mooie hikes wilt maken en lekker actief wilt zijn.

Topbestemmingen voor single reizigers:

  1. Op nummer 1 staat zonder twijfel Bali. Dit tropische eiland in Indonesië is al tijden populair onder reizigers en heeft alles te bieden dat je nodig hebt. Tropische stranden, veel uitgaansmogelijkheden, top excursies en een heel eigen cultuur en geschiedenis. Meer dan de moeite waard om voor naar de andere kant van de wereld te vliegen!
  2. Costa Rica – een land dat alles op orde heeft. Ook hier vind je prachtige stranden, maar ook vulkanen, bergen, heuvels en tropisch regenwoud. Costa Rica heeft als voordeel dat je er het hele jaar terecht kunt en je er ontzettend veel uiteenlopende activiteiten kunt ondernemen.
  3. Minder ver weg, maar super populair voor singles is ook Kroatië. Kroatië heeft als vakantiebestemming alles te bieden wat je zoekt. Indrukwekkend mooie natuur, prachtige gebouwen, heerlijk weer en een enorm scala aan te ondernemen activiteiten.
  4. Rondreizen Ierland – Ierland leent zich goed voor een single rondreis. In tien dagen tijd reis je dwars door Ierland en bezoek je de hoogtepunten van dit eiland dat op slechts anderhalf uur vliegen van Nederland ligt. Ontdek mooie kastelen, maak prachtige wandelingen en maak kennis met de Ierse pubcultuur.
  5. Bulgarije – een land dat misschien heel onbekend is, maar zowel qua natuur als qua plekjes om te bezoeken echt de moeite is. Een land waar je misschien niet zelf direct naartoe reist alleen, maar in een groep tijdens een van onze single reizen voel je je hier ongetwijfeld prettig!

Nieuwe mensen leren kennen

Natuurlijk heb je in je omgeving een heel netwerk aan mensen, maar wat reizen met anderen juist zo leuk maakt is dat je mensen leert kennen. Het is ontzettend leuk om op reis te gaan met mensen die een andere achtergrond hebben en die je nog niet kent. Heel vaak ontstaan er mooie vriendschappen en hebben groepen jaren na de vakantie nog contact met elkaar.

Wanneer je vakantie boeken?

In de meeste gevallen geldt: hoe eerder hoe beter. Maak je niet te druk over de precieze samenstelling van jouw groep, dingen als leeftijd en geslacht zeggen in de praktijk niks over hoe aardig iemand wel of niet is. Staar je dus niet teveel blind op alleen de groep, maar kijk vooral naar een reisbestemming die goed bij jou als persoon past. Ben je een natuurliefhebber? Dan kom je vrijwel automatisch terecht bij een singlereis met veel natuur. De andere mensen natuurlijk ook, dus de kans is groot dat je op pad gaat met mensen met gelijke interesses.

Dus: overweeg je om alleen een reis te boeken, maar vind je het wel prettig om in een Nederlands gezelschap te reizen en niet teveel zelf te hoeven te regelen vooraf, dan zijn singlereizen een goede optie! 

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen