Egypte, het land van de piramides, maar eigenlijk nog veel meer! Dit prachtige land is niet alleen rijk aan geschiedenis, maar ook aan natuur en activiteiten. In dit artikel lees je meer over wat Egypte allemaal te bieden heeft, en boek daarna gauw een Vakantie naar Egypte met FTI.

Natuur

Wij raden je aan om de Sahara, de woestijn in Egypte, zeker te bezoeken. Hier kun je bijvoorbeeld een kamelentocht maken over de goudgele zandduinen. Ook zou je hier in de woestijn kunnen overnachten. Een ander waar hoogtepunt is Siwa, een van de grootste oases van het land, waar je langs prachtige zoutmeren kunt wandelen. Verder kan een bezoek aan de Nijl ook echt niet ontbreken tijdens een reis naar Egypte. Een goede aanrader is om hier een tocht met de zeilboot te maken. Een laatste tip voor natuurliefhebbers, is de Golf van Aqaba. Hier kun je de indrukwekkende rotswanden en koraal bekijken

Cultuur

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van het oude Egypte, dan kan je de stad Luxor niet overslaan. Hier kun je namelijk verschillende tempels met prachtige zuilen bekijken die afstammen uit het verre verleden van Egypte. Denk bijvoorbeeld aan de Karnak Tempel. Ook mag je de Vallei der Koningen zeker niet missen. Hier bevinden zich tientallen graftombes van oude Egyptische farao’s. Verder zou je een bezoekje moeten brengen aan de stad Caïro, waar je de bekende Sfinx en de drie piramides van Gizeh kunt bekijken. In dezelfde stad bevindt zich ook de Moskee van Ibn Tulun. Een prachtige architectonische bezienswaardigheid.

Activiteiten

Zou je graag tijdens jouw vakantie spannende activiteiten willen ondernemen? Dan zou een luchtballonvaart misschien wel iets voor jou zijn. Je zou een luchtballonvaart kunnen maken over Luxor: dit brengt wat spanning aan jouw vakantie, en tegelijkertijd kun jij van een prachtig uitzicht over de stad genieten. Verder heeft de woestijn ook zeker activiteiten te bieden. Zo zou je bijvoorbeeld in een Jeep kunnen scheuren over de zandduinen tijdens een stoere woestijnsafari. Een andere activiteit waar Egypte bekend om staat, is het snorkelen en er zijn verschillende plaatsen waar je dit kunt doen. Zo zou je bijvoorbeeld naar de Rode Zee kunnen gaan, maar ook zeker de Golf van Aqaba is hier aan te raden.

Egypte is een prachtig land dat wij zeker aanraden om te bezoeken. Maak een tocht door de woestijn en laat je bijvoorbeeld betoveren door de Nijl. Bezoek de Vallei der Koningen in Cairo en laat je meeslepen met de indrukwekkende geschiedenis van de oude Egyptenaren, of zoek de spanning op tijdens een woestijnsafari.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen