Heb je een wijnkelder met daarin een behoorlijke voorraad wijnen en heb je meer wijnglazen dan waterglazen in de kast staan? Drink je daarnaast elke dag het liefst een aantal glazen wijn? Is jouw antwoord op deze vragen ja? Kortom, je bent een echte wijnliefhebber. Hoe geweldig is het om het drinken van wijn te combineren met een vakantie? Geniet van een krachtige rode wijn, sprankelende witte wijn of een frisse rosé in een mooie omgeving. We hebben hieronder een lijstje opgesteld van de mooiste wijnregio’s in Europa. Reis jij binnenkort ook voor een culinair tripje naar één van de mooiste wijnregio’s in Europa?

Duitsland

Borrelen bij de buren? Wil je liever niet te ver weg, dan kan je met de auto naar onze oosterburen. Duitsland staat in de top 4 van grootste wijnproducenten binnen Europa. Een bijkomend voordeel is dat de meeste wijnstreken in het zuidwesten van Duitsland liggen. Met een paar uurtjes rijden kan je dus al genieten van de lekkerste wijnen. Duitsland kent verschillende wijngebieden. Duitse wijnen zijn van goede kwaliteit. De witte wijnen zijn fruitig en de rode wijnen hebben een soepele smaak. Ben je een liefhebber van rode wijn? Breng dan een bezoekje aan de wijngebieden Ahr, Franken, Mosel of Rheingau. Ben je een grotere fan van witte wijn? Dan zijn Baden en Pfalz ook mooie bestemmingen. Rheinhessen is de grootste wijnregio van Duitsland, waar voornamelijk witte wijn wordt geproduceerd.

Frankrijk

Frankrijk is hét wijnland bij uitstek. Frankrijk kent wijnen die als voorbeeld dienen voor de rest van de wereld. Het land staat al eeuwenlang bekend om hun hoogstaande kwaliteit wijnen. Frankrijk heeft een gevarieerd klimaat en de diversiteit aan terroirs zijn zeer geschikt voor het oogsten van allerlei verschillende druiven. Frankrijk staat voornamelijk bekend om de wijnregio’s Champagne, Bourgogne en Bordeaux. De Champagnestreek ligt in het noorden van Frankrijk, vlak bij de Franse Ardennen. De streek staat bekend om de prachtige natuur, omvangrijke wijngaarden en natuurlijk de beste champagne. In Épernay en Reims bevinden zich wijnkelders van de grootste champagnehuizen. Een leuke activiteit en de droom van elke champagneliefhebber. Deze steden staan niet alleen bekend om hun prachtige Champagnehuizen, maar ook om de goede ligging, hotels, restaurants en andere bezienswaardigheden. Bourgogne is een prachtige streek die bekend staat om haar verfijnde wijnen en heerlijke eten. Vooral de rode wijn Pinot Noir en de witte wijn Chardonnay zijn beroemd. Ook de Bordeaux is één van de grootste en beroemdste wijnstreken ter wereld. De beste rode wijnen komen uit deze Franse streek. Dit zijn wijnen zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Italië

Ook Italië staat bekend als een goed wijnland. Italië heeft talrijke inheemse druivenrassen en hierdoor veel variatie aan wijnen te bieden. Het land kent verschillende wijnregio’s en de kwaliteit van de wijnen is zeer goed. Toscane, Piemonte, Veneto, Puglia en Sicilië zijn de beste Italiaanse wijnstreken. Zo staat Puglia bekend om haar rode wijnen en Veneto om de beste prosecco.

Reis jij binnenkort naar een van deze wijnregio’s en ben je van plan om een aantal wijnen te kopen voor jezelf, vrienden of familie? Neem dan voldoende stevige tassen mee. Je kan de tassen bedrukken met de naam van de wijnregio of de persoonlijke naam van de ontvanger. Ook als je een fles witte wijn koopt en vervolgens op een mooie plek gaat picknicken komen koeltassen goed van pas. Laat koeltassen bedrukken en neem jouw favoriete wijn mee.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen