Ga jij binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dan heb jij een heerlijk vooruitzicht! Je bent hier namelijk verzekerd van zon, zee en parelwit strand! Liggend in een ligbedje met een cocktail in je hand en kijkend naar het intens blauwe water en de wuivende palmbomen, kom jij volledig tot rust. Maar naast dat je er lekker kunt luieren op prachtige stranden zoals Playa Porto Mari, is er ook een heleboel anders te zien op Curaçao! Wat zijn nu de drie mooiste plekken op Curaçao die jij echt een bezoekje moet brengen? We zetten ze voor je op een rijtje.

De Blauwe Kamer

Er zijn op Curaçao heel veel mooie grotten te vinden. De mooiste grot in Curaçao is toch wel de Blauwe Kamer, die ook wel bekend staat als de Blauwe Grot en de Blue Room. Het bijzondere van deze grot is dat de grot zich voor een deel onder water bevindt. Bij de ingang van de grot is er slechts een klein gedeelte boven water, waardoor er maar een kleine streep zonlicht naar binnen schijnt. Het water reflecteert dit zonlicht, wat resultaat in een prachtige, fluorescerende blauwe gloed in de grot. Deze grot is dan ook zeer populair onder toeristen. Als het water laag staat, dan kun je op normale wijze naar binnen zwemmen, maar als het water hoog staat, dan zul je een paar meter onder water moeten zwemmen om de grot te bereiken. Vergeet niet om je waterschoenen mee te nemen, aangezien je eerst nog over een rotswand moet lopen om het water in en uit te klauteren. Als je eenmaal binnen in de grot bent, zul je zien dat het de moeite meer dan waard is! Op Curaçao is dit ongetwijfeld één van de mooiste plekken!

Christoffel Nationaal Park

Een andere fantastische plek op Curaçao is het Christoffelpark. Dit 2.000 hectare grote natuurpark staat bekend om zijn zeldzame dieren- en plantensoorten. Het is hier zomaar mogelijk dat je een palabruavogel, witstaarthert of ander bijzonder dier tegenkomt, dat nergens anders op Curaçao te vinden is. Het figuurlijke én letterlijke hoogtepunt van het park is toch wel de Christoffelberg. Met zijn 372 meter is de Christoffelberg de allerhoogste berg van het hele eiland. Veel wandelliefhebbers komen al vroeg in de ochtend uit de veren om naar de top van de berg te klimmen. Het laatste stuk van de klim is wel even pittig door de rotsachtige ondergrond van de berg, maar zodra je eenmaal boven bent, krijg je een magisch uitzicht over Curaçao en de sprankelende zee toegereikt.

Klein Curaçao

Een excursie naar Klein Curacao moet je zeker niet overslaan tijdens jouw vakantie op Curaçao. Klein Curaçao is een fenomenaal, onbewoond eilandje gelegen op zo’n 10 kilometer afstand van Curaçao. Alleen al de bootvaart naar dit eiland is zeer bijzonder. De kans is namelijk groot dat je wilde dolfijnen en vliegende vissen tegenkomt. Eenmaal op het magische eiland aangekomen, zul je ook je ogen uitkijken. Aangezien het eiland niet zo groot is, kun je binnen twee uur alle hoogtepunten ontdekken tijdens een rustgevende wandeling. Zo kom je langs prachtige, spierwitte stranden, een verlaten vuurtoren en een megagroot scheepswrak. Maar tijdens je trip naar Klein Curaçao moet je ook zeker een keer het heldere, turquoise gekleurde water induiken. Hier kun je namelijk zwemmen tussen de tropische vissen én zeeschildpadden! Een ervaring om nooit meer te vergeten. Klein Curaçao kan met recht één van de mooiste plekken van Curaçao worden genoemd!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen