Een bezoek aan de Borneo eilanden zal je een nieuwe kijk op het leven geven

De wereld is vol verbazingwekkende plaatsen om te bezoeken, maar er zijn er maar weinig beter dan deze eilandnatie in Zuidoost-Azië. Het is een avontuur dat begint met de rit van Kuala Lumpur International Airport, waar reizigers vanuit hun stoel aan het raam enkele van Maleisië’s meest exotische wilde dieren kunnen zien. Van het vliegveld is het maar een klein eindje rijden naar Kota Kinabalu en zijn adembenemende stranden. Onderweg zijn er altijd uitzichten om in je op te nemen: tropische regenwouden, weelderig groene hellingen, en rivieren gezwollen met watervallen die naar beneden klateren als reuzentrappen gemaakt voor reuzen! Het maakt niet uit of je uit de ramen van je hotelkamer kijkt of te voet op verkenning gaat, er is altijd wel iets te zien.

Reden 1: het wildleven

De meeste mensen komen naar Borneo voor het wildleven, en het stelt niet teleur . Van neushoornvogels die als kometen door de bomen schieten tot orang-oetans die van tak tot tak slingeren, soms is het moeilijk de werkelijkheid van een Disneyfilm te onderscheiden. Een van de beste manieren om dieren te zien is met een riviercruise. Hier kun je olifanten in het water zien baden of stiekem troepen makaken zien die hun ochtendontbijt eten, terwijl je een oogje in het zeil houdt voor varanen en krokodillen die op de loer liggen.

Reden 2: het eten

Er is een reden waarom mensen uit heel Zuidoost-Azië stromen naar Borneo op zoek naar nieuwe smaken. Van de gedurfde, scherpe smaak van de Maleise keuken tot de bladgroenten en de pittige ananas in de Indonesische keuken, zijn er smaken die je naar meer laten watertanden, dankzij de verse ingrediënten die rechtstreeks uit de bossen rond elke stad komen. Het mooiste is dat je ruim de tijd hebt om al deze smaken te ervaren als je Maleisië bezoekt!

Reden 3: kota kinabalu

Sommige mensen denken misschien dat Kuala Lumpur het hoogtepunt van hun reis naar Maleisië is, maar het is eigenlijk Kota Kinabalu – of KK – waar reizigers enkele van de mooiste kustlijnen van Zuidoost-Azië vinden. Hier kun je ontsnappen voor een strandfeest onder de sterren met plaatselijke bewoners die nog niet zijn opgegaan in de glamour van andere grote steden. Ze verwelkomen je graag in hun nederige eilandhuis, waar je ‘s avonds gemakkelijk verdwaalt tussen andere reizigers en plaatselijke bewoners die eten, drinken en verhalen delen onder de open hemel.

Reden 4: de cultuur

Maleisië is een van die landen die dichtbij genoeg zijn voor een dagtocht vanuit Singapore, maar ver genoeg weg dat het aanvoelt als een onontdekt land. Kuala Lumpur – of KL – mag dan door en door gemoderniseerd zijn, KK heeft nog steeds een dorpse vibe die je op veel andere plaatsen in Zuidoost-Azië moeilijk vindt. Die gastvrije geest zie je ook als je regionale hoofdsteden als Tawau of Sandakan bezoekt . Hier staan vriendelijke gezichten klaar om je alles aan te bieden. Wacht maar tot je het eten proeft!

Reden 5: Je adrenaline laten pompen

Wie op zoek is naar sensatie is hier aan het juiste adres. Heteluchtballonvaarten over de vele regenwouden van Borneo zijn zowel bij zonsopgang als bij zonsondergang tegen redelijke kosten te maken, terwijl jungle trektochten te voet of per vierwielaandrijving je delen van dit land laten zien die maar weinig toeristen ooit echt zien. Als het om iets op een meer persoonlijke schaal gaat – zoals aan touwen van watervallen afdalen – komen mensen uit heel Zuidoost-Azië om het gewoon eens te proberen. Wat je ook zoekt, Borneo heeft een avontuur dat perfect bij je past!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen