Azië is een werelddeel rijk aan cultuur met veel verschillende landen. Het is geen verrassing dat er zoveel Aziatische landen zijn die elke reiziger moet bezoeken.

De volgende vijf omvatten het land met de grootste bevolking ter wereld, twee van Azië’s dichtstbevolkte naties, en drie fascinerende culturele bestemmingen.

1) China

De grootste bevolking ter wereld woont hier, in een gebied ongeveer zo groot als Europa, maar met viermaal zoveel mensen! China is doordrenkt van traditie en heeft een rijke geschiedenis, met prachtige landschappen zoals de Chinese Muur

Het land is veel moderner dan vroeger, maar toch is er nog veel van de traditionele cultuur overgebleven. Het eten hier is absoluut heerlijk en anders dan wat je elders in de wereld vindt: probeer eens Pekingeend!

2) India

Dit enorme land biedt contrasten en tegenstellingen in overvloed: het ene moment kun je boven in de Himalaya zijn, het andere moment beneden bij de prachtige stranden van Goa. Dat betekent dat er hier heel wat verbazingwekkende ervaringen op reizigers wachten. Maak een olifantentocht door de jungles van Kerala of kampeer onder de sterren tijdens een woestijnsafari – wat je maar lekker lijkt. India is de thuisbasis van de Taj Mahal, door velen beschouwd als het mooiste gebouw ter wereld

Bollywood films zijn over de hele wereld beroemd, maar India biedt zoveel meer dan dat alleen! Je kunt er oude boeddhistische tempels bezoeken, heilige mannen ontmoeten die in grotten wonen, op tijgersafari gaan – er is hier een ervaring voor iedereen.

3) Zuid-Korea

Het prachtige Seoul heeft alles wat je van een moderne metropool verlangt: moderne gebouwen en architectuur, heerlijke eetmogelijkheden van straatstalletjes tot 5 sterren restaurants… Er zijn ook tal van attracties: bekijk het Gyeongbokgung Paleis met zijn prachtige poorten of ga de Namsan Berg op voor een spectaculair uitzicht over de stad. Als je zin hebt in ga voor nog meer verbazingwekkende uitzichten naar de top van de N Seoul Tower.

4) Japan

Deze eilandnatie is beïnvloed door het westen, maar het is nog steeds onmiskenbaar Aziatisch in cultuur en traditie. Tokio is een van de meest fascinerende steden, met zijn futuristische gebouwen (die aantoonbaar tot de beste ter wereld behoren)

en buitengewone moderne technologieën zoals robotbarmannen! Je kunt ook de oude stijl van de Japanse cultuur ervaren in Kyoto of de landelijke tradities met een bezoek aan Naoshima in de prefectuur Kagawa – een kunstinstallatie zonder permanente collectie. Een reis hier levert je ervaringen op die je nooit zult vergeten, met heerlijk eten en superlatieve hotels.

5) Thailand

Veel exotischer dan Thailand kun je het niet krijgen! Dit land heeft alles: prachtige stranden en resorts, weelderige jungle, en prachtige cultuur. Je kunt hier het verleden en het heden beleven: bekijk oude ruïnes in Ayutthaya en bezoek de verbazingwekkende tempels van Bangkok. Thailand biedt ook een enorme variatie aan nachtleven, als je wilt feesten met cocktails of de hele nacht dansen in een club! Het eten hier is niet van deze wereld – de Thaise keuken behoort tot de beste ter wereld.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen