Wanneer je toe bent aan een andere vakantie dan je gewend bent, dan is het misschien een idee om eens te kijken naar de verschillende rondreizen die worden aangeboden. Een rondreis is, zoals de naam al doet vermoeden, een reis die je door een land leidt. Je kunt ervoor kiezen om naar een land te vliegen en daar zelf, met een auto die voor je klaarstaat zodra je geland bent, een bepaalde route te gaan rijden. Maar wil je graag onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids een land verkennen, dan is dat ook een mogelijkheid. Je reist dan wel, over het algemeen, in een wat groter gezelschap.

Wat denk je van een rondreis Iran?

Toegegeven, Iran zal niet het eerste land zijn waar je aan denkt bij het plannen van je volgende vakantie. Maar een rondreis Iran, onder leiding van Nederlandstalige reisbegeleiding en een lokale Engelssprekende gids, is meer dan de moeite waard. Het oude Perzië staat bol van cultuur die zo anders is dan we hier gewend zijn, dat je echt niet weet waar je moet kijken. Van het schitterende paleis van de Sjah in Teheran tot de oude woestijnsteden en de kleurrijke bazaars… je kijkt er werkelijk je ogen uit!

Of wat denk je van een rondreis door Bulgarije?

Ook Bulgarije zal niet bovenaan je lijstje staan bij het bedenken wat je volgende vakantiebestemming is. Maar wanneer je alle informatie leest over een rondreis Bulgarije, snap je wel waarom deze reizen worden georganiseerd. Je kunt hier, bijvoorbeeld een 15-daagse fly-drive rondreis maken. Je rijdt dan een vooraf bepaalde route en ziet zo heel veel van dit, onverwacht schitterende, land. Heb je liever dat er Nederlandstalige reisbegeleiding mee gaat? Dan behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden. Je boekt dan een groepsreis en zult worden ondergedompeld in al het moois dat Bulgarije te bieden heeft. Natuurlijk zijn de hotels, de maaltijden, alle toegangsprijzen en de gids inbegrepen bij deze reis.

Een rondreis door Polen laat je versteld staan

Veel mensen zijn, op doorreis naar Hongarije of Tsjechië, wel eens in Polen geweest. De indruk die Polen dan maakt is, over het algemeen, niet heel positief. Maar ga je van de snelweg af en duik je het land daadwerkelijk in, dan zul je verbaasd staan over hoe mooi Polen eigenlijk is. Een rondreis Polen brengt je op de meest bijzondere plaatsen. Zo heeft Polen een heus gebergte, maar kun je er ook prachtige kastelen bezoeken. Een bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz is zeer indrukwekkend en de stad Krakau wordt beschouwd als een van de mooiste steden in Europa. Ben jij er klaar voor om deze stad te gaan ontdekken? Je kunt ook hier kiezen voor een fly-drive-reis, maar ook een groepsreis onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids behoort tot de mogelijkheden.

Laat je verrassen in één van deze schitterende landen!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen