Wil je weten wat de populairste activiteiten in Barcelona zijn? Kijk maar eens naar deze lijst van 7 dingen die je moet doen bij een bezoek aan Barcelona. Je zult er geen enkele van willen missen!

#1 – Een dagje strand

Breng een dag door aan het strand, bij voorkeur Barceloneta of Sant Sebastià. De stranden hier zijn geweldig om te zonnebaden en te ontspannen op het zand. Er is ook een promenade met restaurants en bars als je wat wilt eten of drinken terwijl je er bent.

#2 – Ga winkelen

Of het nu gaat om souvenirs van je reis (of misschien iets voor iemand thuis), kunst, kleding, schoenen… alles eigenlijk–je vindt het hier in Barcelona! En vergeet al die heerlijke chocola niet!

#3 – Bezoek Sagrada Familia

La Sagrada Família is een rooms-katholieke kerk in Barcelona, Spanje, ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí (1852-1926). Hoewel onvoltooid staat de kerk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en in november 2010 werd ze ingewijd en uitgeroepen tot basilicum minor door paus Benedictus XVI. Je kunt de kerk binnengaan, maar als je de torens wilt bezoeken kost het je extra (momenteel 21,30 euro). Maar het is het helemaal waard!

#4 – Geniet van het nachtleven

Barcelona heeft ‘s avonds zo veel te bieden – het zit vol leven en energie. Je kunt er genieten van het strand, tapas gaan eten of gewoon rondwandelen en kijken wat er te doen is. Wat je ook kiest te doen, je zult je niet vervelen!

#5 – Verdwaal in Las Ramblas

Dit is een van de bekendste straten van Barcelona – mensen komen van heinde en verre om de schoonheid ervan te bewonderen. Het heeft zoveel te bieden: straatartiesten, souvenirkraampjes en cafés. Het is een geweldige plek om je te ontspannen en de sfeer op te snuiven.

#6 – Musea bezoeken

Barcelona heeft veel musea om te bekijken – van Picasso’s Museum tot Joan Miro’s museum…. er zijn er te veel om hier op te noemen! Als dit je ding, je zult niet teleurgesteld zijn.

#7 – Neem de kabelbaan

Het uitzicht vanaf de Montjuic is geweldig en je kunt van daaruit een prachtig perspectief over Barcelona krijgen. Met de kabelbaan reis je bijna 300 meter in slechts enkele minuten!

Aarzel niet om Barcelona te bezoeken tijdens je volgende reis naar Spanje. Je zult er is genoeg te doen en vergeet niet dat je ook altijd op het strand kunt ontspannen.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen