Wat doe je als je in Rome bent en niet weet wat je moet doen? Deze blog helpt je die vraag te beantwoorden! De stad Rome zit vol verbazingwekkende dingen om te zien en te beleven. Ze heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, en heerlijk eten. Als je het meeste uit je reis wilt halen zijn hier vijf dingen die we aanraden om te bekijken:

Het Pantheon

Deze prachtige tempel is een must-see als je in Rome bent. Hij werd gebouwd in 27 v.C. en is het best bewaarde gebouw uit het oude Rome. Het Pantheon heeft een indrukwekkende koepel die nog steeds de grootste koepel van ongewapend beton ter wereld is.

Het Colosseum

Dit iconische bouwwerk is een belangrijke attractie voor bezoekers aan Rome. Het werd in 72 na Chr. gebouwd en werd gebruikt voor gladiatorengevechten en andere openbare evenementen. Vandaag kun je het Colosseum bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis ervan.

Vaticaanstad

Rome is de thuisbasis van het kleinste land ter wereld, Vaticaanstad. Deze onafhankelijke staat is de thuisbasis van de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel, die zijn twee van de grootste kerken in het Christendom.

Het Forum Romanum

Deze historische plaats ligt tussen het Colosseum, de Capitolijnse Heuvel en de Palatijnheuvel en is indrukwekkend om te zien. Het was meer dan vijf eeuwen lang het centrum van het openbare leven in het oude Rome.

Trevifontein

Deze fontein is een belangrijke toeristische attractie voor bezoekers aan Rome. Trevi ligt aan het eind van het aquaduct Aqua Virgo en biedt spectaculaire uitzichten en is te voet of per taxi bereikbaar vanuit de meeste bezienswaardigheden in Rome.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen